Anasınıflarımızda Değerler Eğitimi Projesinin ilk adımında öğrencilerimize değerlerin anlamı ve hayatımızdaki önemini anlatarak yıl boyunca ele alınacak değerler ile ilgili sunumlar yapılmıştır.

Değerlerin tanımından sonra öğrencilere konu ile ilgili videolar izlettirilerek yıl boyunca ele alınacak değerlerin neler olabileceği üzerinde paylaşımda bulunulmuştur. Üsküdar SEV’ de sevgi genel başlığı altında, Saygı, Sabır ve Sorumluluk değerleri eğitimine böylelikle başlanılmıştır. İkinci aşamada, sınıf ve branş öğretmenlerimizle değerleri oluşturan ana kavramların neler olduğu paylaşılarak örnek etkinlik çalışmaları hakkında bilgi aktarımında bulunulmuştur. Öğretmenlerle yapılan çalışmada ayrıca projenin disiplinler arası çalışmalarla desteklenmesinin önemi de vurgulanmıştır. Projenin üçüncü aşamasında öğrencilerimiz öğretmenlerinin değerler ile ilgili bilgi aktarımdan sonra drama, slogan, resim gibi yöntemlerle kendi ürünlerini oluşturarak arkadaşları ile paylaştılar. Değerlerimiz; yaş gruplarına uygun olarak hazırlanan etkinliklerimiz ile yıl boyunca gerçekleştirilecektir.

Projemize, velilerimiz değerler konulu gazete ve dergilerde yer alan fotoğrafları öğrencimiz ile birlikte seçerek, fotoğraf çekerek veya kitap göndererek destek olmaktadırlar.