Sosyal Sorumluluk Projesi, Özel Üsküdar SEV Okullarında herkes için bir önceliktir. Bu çalışmaların amacı, onlara daha küçük yaştan toplum bilincini aşılamak, toplumsal ihtiyaçların farkındalığını sağlamak, daha az şanslı kişilerin ihtiyaçlarına karşı  duyarlı olmak ve yardımlaşma, işbirliği, paylaşma gibi olumlu sosyal davranışları kazandırmaktır. Sosyal sorumluluk çalışmalarında yapılan yardımlar önemli olmakla beraber asıl hedefimiz öğrencilerimize bu süreci yaşatmaktır. 2015-2016 Eğitim ve Öğretim yılında Özel Üsküdar SEV Ana Sınıfı öğrencileri olarak sosyal sorumluluk projemizi Sarıyer’de “Tuncay Artun İMKB Doğanevler İlkokulunun Ana Sınıfı Öğrencilerine” sınıf ortamında eğitimlerini destekleyecek malzemeleri alarak destekte bulunmaya karar verdik. Projemizin ilk adımında, amacımıza ulaşmak için gerekli olan fonu “Dünya Sanat Günü” nde öğrencilerimizin kendi emekleri ile yaptıkları ürünlerinden elde etmeyi planladık. Öğrencilerimiz Dünya Sanat Günü ile ilgili bir sunum izlediler, sınıf ürünlerini belirlediler ve emekle, çaba göstererek ürünlerini (Yeşil Balonlar: Kupa Boyama, Sarı Balonlar: Tabak Boyama, Kelebekler: Batik, Ördekler: Ayna Üzerine Mozaik Çalışması, Tavşanlar: Tuz Seramiği İle Tuval Üzerine Resim Çalışması, Balıklar: Çanta Boyama, Arılar: Folyo Üzerine Desen Çalışması) yaptılar. Yapılan ürünler 15 Nisan Dünya Sanat Günü’nde sergilendi. Bu süreçte, aynı zamanda öğrencilerimizle “Bir Başkasının Hayatına Dokunarak Fark Yaratma” sunumunu paylaşarak Üsküdar SEV Ana Sınıfları olarak birlikte işbirliği içinde bir hedef doğrultusunda hareket ettiğimizi kendilerine fark ettirdik. Sunumumuzda şanslı-daha az şanslı, paylaşmak, toplumsal sorumluluklarımız, duyarlı olmak, emek vermek, fark yaratmak ve ekip olarak hareket etmek kavramlarını özellikle vurguladık. Sosyal sorumluluk projemizi desteklemek isteyen ebeveynlerden, belirtilen ürünleri öğrencimiz ile birlikte giderek almaları ve böylelikle de sürecimize katkıda bulunmaları istendi. Öğrencilerimiz getirdikleri ürünleri elbirliği ile paketlediler ve Tuncay Artun İMKB Doğanevler İlkokulunun Ana Sınıfı Öğrencilerine iletmenin mutluluğunu yaşadılar. Üsküdar Sev Anasınıfları olarak küçük de olsa içinde yaşadığımız topluluğa bir katkıda bulunduk. Bu küçük boyuttaki katkıların bir araya geldikçe ülkemizde daha büyük gelişmelere yol açacağını biliyoruz, amacımız bu tür çalışmaların devamını sağlamak ve ülkemizdeki sayısını artırmak olacaktır.