Öğrencilerimizde sanat alanında ilgi uyandırmak ve yaşadıkları şehir ile ilgili farkındalık kazanmalarına yardımcı olmak amacıyla her ay Ayın Bestecisi, Ayın Ressamı ve İstanbul temalarını ele aldığımız “Entelektüel Okur Yazarlık” programı uygulamaktayız.

Öğrencilerimiz Ekim ayında Kandinsky ve Osman Hamdi’yi, Kasım ayında ise Leonardo da Vinci’yi tanıdılar, çalışmalarını incelediler ve farklı tekniklerle resimler yaptılar. Carl Orff ve Mozart’I tanıdılar, bestelerini ay boyunca dinlediler. Anadolu Hisarı, Rumeli Hisarı ve Galata Kulesi’ni öğrendiler.

Aralık ayında ise Abidin Dino ile Beethoven’i tanıyor ve Ayasofya’yı öğreniyor olacaklar.