Ekim ayından beri sürdürdüğümüz Eko Okul projemizde ilk adımda sınıf sunumlarımızı gerçekleştirdik ve sınıf temsilcilerimizi seçtik. Daha sonra çöp ve atık kelimelerinin anlamını ve çöp ve atık arasında ne farklar olduğunu öğrendik, çöp ve atıkları grupladık. Geri Dönüşüm-Çöp-Atık kavramlarını işledik. Daha temiz bir dünya için yapabileceklerimizden yola çıkarak geri dönüşüm su ve elektriğin idareli kullanılması konularında öğrencilerimizle birlikte çeşitli etkinlikler gerçekleştirdik. “İhtiyacımız Kadar Kullanalım” sloganını belirledik, ihtiyaçlarımız hakkında konuşup, elektrik düğmesi ve musluk resimleri boyayarak hem öğrencilerimizin bilinçlenmesi, hem de çevrelerini bilinçlendirmeleri konularında çalıştık. Çevreyi korumak, doğaya saygı noktasından hareketle “Çöp Cadısı” hikayesini okuduk. Sınıf geri dönüşüm kutularımızı oluşturduk. Bir oyuncaksız günde geri dönüşüm kutularımızdaki malzemeleri kullandık ve kendi oyuncaklarımızı ürettik. “Hayır Hiçbir Ağacı Kesemezsiniz” kukla oyununu izledik. “Atatürk’ün Ağaç Sevgisi” kitabını okuduk. Bu hafta ise eski gazete ve dergilerden bulduğumuz resimlerle, artık malzemelerle kolaj yaparak afiş oluşturduk.