Sosyal Sorumluluk Projesi, Özel Üsküdar SEV Okullarında herkes için bir önceliktir. Bu çalışmaların amacı, öğrencilerimize daha küçük yaştan toplum bilincini aşılamak, toplumsal ihtiyaçların farkındalığını sağlamak ve daha az şanslı kişilerin ihtiyaçlarına karşı duyarlı olmaktır. Sosyal sorumluluk çalışmalarında yapılan yardımlar önemli olmakla beraber asıl hedefimiz öğrencilerimizin süreçte aktif olmasını sağlamak ve bu süreci yaşatmaktır.

Özel Üsküdar SEV İlköğretim Kurumları öğrencileri olarak çok kültürlülüğe, farklı mozaiklere, dünya barışına ve mülteci entegrasyonuna önem vermekteyiz. Bu amaç doğrultusunda, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı sosyal sorumluluk projemizi Sultangazi Bahattin Yıldız Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören Suriyeli Mülteci Öğrencilerin sınıf ortamında eğitimlerini destekleyecek malzemeler alarak yapılandırdık.

Projemizin aşamaları;

·  Amacımıza ulaşmak için gerekli olan fonu “Dünya Sanat Günü” nde öğrencilerimizin kendi emekleri ile yaptıkları ürünlerinden elde etmeyi planladık.

·  Sosyal sorumluluk projemizi destekleyecek ebeveynlerden, kırtasiye, su matarası, defter, kitap vb. ürünleri öğrencimiz ile birlikte giderek almalarını, ürünü              sınıf öğretmenlerimize iletmelerini ve böylelikle de sürecimize katkıda bulunmalarını rica ettik. Bir başkasının hayatına dokunarak fark yaratmaya çalışan                öğrencilerimizin ürünlerini sosyal sorumluluk proje görevleri tamamlanınca ilettik.

Öğrencilerimiz sorumlu oldukları malzemeyi koridorlarımızda yer alan kolilere yerleştirdikten sonra sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmenin mutluluğunu yaşadık.