ANA SINIFI İTFAİYE GEZİSİ

Ana sınıflarımız "Tehlikeli durumları söyleme, kendini tehlikelerden ve kazalardan koruma, temel güvenlik kurallarını öğrenme" kazanımlarını pekiştirmek ve öğrencilerimizde acil bir durumla karşılaştıklarında yapmaları gerekenlerle ilgili farkındalık yaratmak amacıyla Üsküdar Doğancılar İtfaiyesi'ne bir gezi düzenlediler. Gezide itfaiye merkezini gezdiler, itfaiyecilerin görev ve sorumlulukları ile ilgili bilgi aldılar, itfaiye araçlarını tanıdılar. Kendilerine ve çevrelerine karşı sorumlulukları olan bir birey olarak neleri yapmaları ve neleri yapmamaları gerektiğini öğrendiler.

ANA SINIFI OYUNCAKSIZ GÜN UYGULAMASI

Ana sınıflarımızda Oyuncaksız Gün uygulaması öğrencilerimizin yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini ortaya koydukları, geleneksel oyunlarımızı öğrendikleri keyifli etkinliklerle devam ediyor. Öğrencilerimiz önce yaptıkları beyin fırtınası çalışması ile sınıf oyuncakları ile oynamadan nasıl bir serbest oyun geçirebileceklerine ilişkin fikir ürettiler. Fikirlerini başlıklar altında toplayarak oyuncaksız günlerini planladılar. Her hafta 1 oyun saatini geleneksel çocuk oyunları öğrendikleri, doğal malzemeler toplayarak kendi oyuncaklarını oluşturdukları, origami tekniği ile oyuncak ürettikleri etkinliklerle geçiriyorlar.

ANA SINIFLARIMIZ MIND LAB DERSLERINDE TIC TAC TOE OYNUYOR

Ana sınıflarımız Mind Lab dersinde Tic Tac Toe oyununu öğrendiler. Dersin tanıtımının ardından Tic Tac Toe oyununda sıklıkla kullanacakları "Trafik Işıkları" metodunu işleyen öğrencilerimiz bir hamle yapmadan önce Dur-Düşün-Ardından Harekete Geç stratejisini görselleştirerek sınıflarına astılar, satır ve sütun kavramlarını öğrendiler. Ardından öğrencilerimiz Tic Tac Toe oyununu hem halıya serilen büyük zeminde, hem smart boardda hem de masalarında kutu oyunu olarak oynadılar.

OSMAN HAMDİ BEY

Osman Hamdi Bey  sanat ve kültür hayatımız için  çok önemli yenilikleri bizlere kazandırmış değerli bir kültür insanımızdır. Bir ressam,müze ve sanat okulu kurucusu oluşu, ülkemize  katkıları ve sanatı üzerinde detaylı incelemelerin   yapıldığı  çalışmalar, en önemli eseri ‘’Kaplumbağa Terbiyecisi‘’ aktivitesiyle pekiştirilmiş ve  bu değerli sanatçımız öğrencilerimize tanıtılmıştır.

ANA SINIFI PİJAMA PARTİSİ

Ana sınıflarımız bu hafta eğlenceli bir pijama partisi yaptılar. Gün boyu okulda pijamalı olan öğrencilerimiz birbirlerine uykudan önce neler yapmayı sevdiklerini anlattılar, hikayeler dinlediler, dans edip, oyunlar oynadılar.