Kodlama belirli şartlara ve düzene göre yapılması öngörülen işlemlerin bütünü anlamına gelmekte. Ana sınıflarımızda öğrencilerimiz yaptıkları birbirinden farklı etkinliklerle kodlamanın alt becerilerini çalışıyorlar. Güne günü planlayarak, günlük akışı konuşarak başlıyor, etkinliklerini çeşitli stratejiler üretip, kararlar alıp, planladıkları adımları takip ederek sürdürüyorlar. Öğrencilerimiz yapılan sistematik düşünme, problem çözme, olaylar arasındaki ilişkileri görme, yaratıcı düşünme ve strateji geliştirmeye yönelik etkinliklerle ne yaptıklarının farkında olan, problemi tanımlayabilen, karar alabilen bireyler olarak yetişiyorlar.

Bu çalışmalarımızın devamında ana sınıfı öğrencilerimiz bu hafta Cubetto ile tanıştılar. Sevimli robot Cubetto’yu nasıl programlayabileceklerini ve verilen senaryoyu gerçekleştirebilmek için hangi adımları takip etmeleri gerektiğini planlamayı öğrendiler.