ATATÜRK’Ü ANMAK ve ATATÜRK’Ü ANLAMAK

Ana sınıfında Atatürk Haftası, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarıyla başladı. Çocuklar “Cumhuriyet”in ne demek olduğunu öğrenirlerken, Atatürk’ün düşüncelerini de görmeye başlamış oldular. Atatürk’ü daha iyi tanıyabilmek, O’nu daha iyi anlayabilmek için hafta sonunda öğrencilerimiz velileriyle birlikte Mustafa Kemal Atatürk’ü araştırdılar. Atatürk’ün nerede doğduğundan, nasıl bir öğrenci olduğundan öte; Atatürk ile ilgili, daha önce pek de karşılaşılmamış bilgiler peşindeydiler. Öğrencilerimiz, edindikleri bilgilerin yanında, Mustafa Kemal Atatürk’ün fotoğraflarına da ilgi duydular. Getirdikleri Atatürk fotoğraflarıyla, Atatürk’ü anlatan bir Atatürk Köşesi hazırladılar sınıflarında. Mustafa Kemal’in doğuşu, çocukluğu, öğrenciliği, askerliği, liderliği, kişiliği, Türkiye Cumhuriyeti devleti için yaptıkları konularına değinilirken, getirilen fotoğraflar asıldı Atatürk Köşelerine. Çocuklar, hafta boyunca Atatürk ile ilgili bilgilerini, duygularını ve düşüncelerini paylaşmaya devam ederken, bir yandan da Atatürk şiirleri yazdılar. Atatürk fotoğrafları konusundaki en büyük destek Mor Yıldız Sınıfı öğrencilerinden Azra Şişman’ın dedesi Sayın Şerafettin Demir Bey’den geldi. Kendisi özenle muhafaza ettiği Atatürk Fotoğrafları Koleksiyonu’nu 10 Kasım’da Üsküdar SEV Ana Sınıfı’nda bir sergi hazırlayarak, öğrenciler ile paylaştı. Her bir fotoğrafı keyifle anlatırken, Atatürk sevgisini çocuklara içtenlikle yaşattı. 10 Kasım’da ellerinde çiçekleriyle geldi çocuklar okula. Saat 9’u 5 geçe, siren sesleri duyulurken, öğrenciler saygı duruşundaydılar, sessizce Mustafa Kemal Atatürk’ü düşünerek. Çiçekler, Atatürk büstüne özenle, saygıyla, sevgiyle bırakıldı. Tören, İstiklal Marşı’mızın okunması sonrasında, Turuncu Yıldız sınıfı öğretmenleri Eda Vural ve Dilek Arın liderliğinde ‘Atatürk’ü Anlamak’ başlıklı konuşma ile devam etti. Çocuklar yüreklerinden gelen sesleriyle, sınıfça yazdıkları şiirleri birbirlerine okudular. Atatürk’ü anlatan şarkılarını hep bir ağızdan söylediler. Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, şükran ve minnetle anıyor, O’nu her gün yeniden daha iyi anlıyoruz...