Ana Sınıflarımızda Dünya Çocuk Kitapları Haftası

Her yıl, kasım ayının ikinci pazartesi günü başlayan hafta “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” olarak kutlanmaktadır. Ana sınıflarımız bu haftayı yaptıkları çeşitli etkinliklerle kutladılar. Sınıf kütüphanelerini incelediler, kitapların özelliklerini öğrendiler, en sevdikleri kitaplarını arkadaşlarına tanıtmak için okula getirdiler, getirdikleri kitapları anlattılar. Sınıf arkadaşları ile birlikte bir hikaye yazdılar, resimlediler ve sınıf hikaye kitaplarını oluşturdular.

Ana Sınıfları Kasım Ayı Entelektüel Okur-Yazarlık Etkinlikleri

Ana Sınıflarımız kasım ayı Entelektüel Okur-Yazarlık Etkinlikleri kapsamında Ayın Ressamı olarak ünlü ressam, heykeltıraş ve mucit Leonardo da Vinci’yi, ünlü besteci Mozart’ı, Balon Sınıflarımız Kız Kulesi’ni, Yıldız Sınıflarımız Galata Kulesi’ni öğrendiler.

Ana Sınıflarımızda Kış Hazırlıkları-Turşu Kurma

Ana sınıflarımız yaklaşan kış mevsimine hazırlık olarak turşu kurmayı öğrendiler ve birlikte turşu kurdular. Turşunun yapımı, zamanı ve yapılış şekli hakkında sohbet ettiler. Turşu yapımında kullanılacak malzemeleri tek tek tanıdılar. Tüm malzemeler sıra ile kavanoza eklendi ve kavanozlar hava almayacak şekilde kapatıldı. Öğrencilerimiz Fen Merkezi’ne yerleştirdikleri turşuların kaç günde hazır olacağını büyük bir merak ve heyecanla bekliyorlar.

Ana Sınıfı İngilizce Split Dersi

Ana sınıfı öğrencilerimiz İngilizce split dersinde “Monster Puzzle” hazırladıktan sonra keyifli bir şekilde arkadaşlarıyla oynama fırsatı bulup yeni öğrendikleri kelimeleri pekiştirdiler.

Cubetto ile Mahallemizi Tanıyoruz

Ana sınıflarımız bu ay yaptıkları derste sevimli robot Cubetto’yu hikayede yeni bir eve taşınan Selim’e mahallesini tanıtmak için programladılar. Oluşturdukları kodlarla Selim’e mahallesindeki kasap, manav, eczane, bakkal, çiçekçi, kütüphane ve pastaneyi gezdirdiler.

Ana Sınıfı Dünya Felsefe Günü Etkinliği

Ana sınıflarımız her yıl kasım ayının 3. perşembe günü kutlanan Dünya Felsefe Günü’nde Felsefe Kulübü Öğretmenlerimiz Şirin Kahraman ve Berrin Bağdatlı tarafından sınıflarında ziyaret edildiler. Felsefe Kulübü öğrencilerimiz öğretmenleri eşliğinde sınıf arkadaşlarına soru sorma ve sorgulamanın önemini anlatıp Felsefe Günü etiketleri dağıttılar.

Ana Sınıflarımızın Doğa Gözlemi

Ana sınıflarımız doğada meydana gelen değişimleri okul bahçemizde yaptıkları gözlem ile deneyimlediler. Okul açıldığında yemyeşil olan yapraklardaki renk değişimini incelediler, etkinliklerde kullanmak üzere dökülen yaprakları topladılar.

Bahçemizde Yarn Bombing

Son yılların gözde çevresel sanatlarından Yarn Bombing‘den artık bizim bahçemizde de var! Öğretmenlerimizin ellerinden çıkan, doku, çizgi ve renklerle dolu sıcacık yünler bahçemizi hem ısıtıyor, hem de renklendiriyor.