Yıldız sınıfları öğrencilerimiz mart ayı boyunca işledikleri “Tohumlar ve Bitkiler” konusunu Kartal Halk Ekmek Fabrikası’na yaptıkları gezi ile sürdürdüler. Un, su, tuz ve mayanın büyük bir kazanda bir araya gelmesini, yoğrularak hamur oluşturmasını, hamurun parçalara bölünmesini, ekmek şekli verilmesini, mayalanma sürecini ve ekmeklerin kocaman bir fırında pişirilerek paketlenmesine kadar geçen süreci gözlemleyen öğrencilerimiz ekmeğin sofraya gelmeden önce el değmeden geçirdiği aşamaları öğrendiler. Sınıflarına döndüklerinde bu aşamaları sıraladıkları bir resim çalışması yaptılar.