Sosyal Sorumluluk Projesi, Özel Üsküdar SEV İlköğretim Kurumlarında herkes için bir önceliktir; bu kapsamda okulumuz çok kültürlülüğe, farklı mozaiklere, dünya barışına ve mülteci entegrasyonuna önem vermektedir. Bu amaç doğrultusunda, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı sosyal sorumluluk projemiz Yavuztürk İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören Suriyeli Mülteci Öğrencilerin sınıf ortamında eğitimlerini destekleyecek malzemeler alınarak yapılandırıldı. Amacımıza ulaşmak için gerekli olan fonun “Dünya Sanat Günü” nde öğrencilerimizin kendi emekleri ile yaptıkları ürünlerinden elde edilmesi planlandı. Sosyal sorumluluk projemizi destekleyecek ebeveynlerden, kırtasiye, su matarası, defter, kitap vb. ürünleri öğrencimiz ile birlikte giderek almaları, ürünü sınıf öğretmenlerimize iletmeleri ve böylelikle de sürecimize katkıda bulunabilecekleri iletildi. Bir başkasının hayatına dokunarak fark yaratmaya çalışan öğrencilerimizin ürünleri sertifikaları ile birlikte sosyal sorumluluk proje görevleri tamamlanınca iletildi. Öğrencilerimiz sorumlu oldukları malzemeyi koridorlarımızda yer alan kolilere yerleştirdikten sonra sosyal sorumluluğumuzu yerine getirmenin mutluluğunu yaşadılar. Malzemelerin teslimi Müdür Yardımcılarımız Derya Bakar ve Zeynep Türkmen, Velimiz İNGEV Yetkilisi Pelin Yusufi ile gerçekleştirildi. SEV Ailesi olarak bir başkasının hayatına dokunmanın mutluluğunu bir eğitim öğretim yılında tekrar yaşadık. Öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize destekleri için çok teşekkür ederiz.