Üsküdar SEV İlköğretim Kurumları, Türkiye’de bir ilke imza attı. Güvenli öğrenme ortamı sayesinde öğrencilerinin sağlıklı ve mutlu bireyler olarak hayata atılmalarını hedefleyen Üsküdar SEV, bütünsel ve çok boyutlu esenlik programı olan Well-being in School Excellence (WISE) programını hayata geçirdi.

WISE programı ile ilk kez öğrencilerin üç temel alandaki (Fiziksel, Sosyal-Duygusal ve Akademik) esenliği tek bir çatı altında toplandı. Gelişmiş ülkeler seviyesindeki yaklaşımlarla tasarlanan well-being programı, tüm müfredata ve uzaktan eğitim sürecine entegre edildi. Program sayesinde öğrenciler belirsizlikler karşısında yılmadan yollarına devam edebilecek, tüm akademik öğrenimlerinin yanında, sağlıklı beslenmeyi de doğal afette ne yapması gerektiğini de öğrenip içselleştirecek.

ÜÇ TEMEL ALAN

Fiziksel Esenlik; sağlıklı beslenme, önleyici sağlık, afet ve acil durum bilinci, fiziksel aktivite, fiziksel ve dijital güvenlik gibi kavramları kapsıyor.

Sosyal-Duygusal Esenlik ise; empati, belirsizlik ve zorluklarla başa çıkabilme, aidiyet kavramlarını kapsıyor.

Akademik Esenlik; motivasyon, sabır, azim kavramlarıyla birlikte yaratıcılığı ve üretkenliği kapsıyor.

Videomuzu izlemek için tıklayınız.