16 ve 17 Aralık günlerinde Üsküdar SEV olarak ISTA sanatçılarından Fenella Kelly’yi  misafir etme şansımız oldu.

Fenella ,  eğitmen ve de sanatçı kimliği ile uluslararası pek çok okul ve tiyatroda çalışmıştır. Şu aralar İngiltere, Coventry’de yaşayan Fenella ,çalışmalarına öğretmen eğitmeni, öğrenci eğitmeni, yönetmen, dansçı ve tiyatrocu olarak devam etmektedir. Kendisi yıllar önce Üsküdar Amerikan Lisesi’nde çalışmıştı. Bu etkinlikle beraber  yeniden SEV ailesinde bulunması kendisini de özellikle memnun etti.

7.sınıflar Fenella ile 80 dakika süren bir çalışma ile kısa bir gösteri yapma imkanları oldu. Drama sayesinde öğrencilerimiz kendine güvenlerini sağlamlaştırmış, iletişim ,dinleme ve takım çalışması konularında yeteneklerini geliştirmiş oldular. Fenella ile yapılan bu çalışma sayesinde her öğrencide belirgin bir ilerleme gözlemlendi. Seans sonrası öğrenciler birbirleriyle iletişimde daha açık ve rahat davranıyorlar ve fikirlerini paylaşabiliyorlardı. Drama dersinde çalıştıkları “The fall of Icarus” isimli Yunan mitolojisine ait efsaneyi de Fenella’nın  aktardıkları ile zengin içerikli bir sunum haline getirdiler.

Haftalık kulüp saatlerinde ise Fenella, kareografi ve kapanış dansı konusunda danışmanlık yaparak drama gösterileri için yardımcı oldu.

Okul sonrasında ise İngilizce departmanının  Fenella ile sahneye çıkıp öğretmen eğitimi alma fırsatı oldu. Öğretmenlerimiz, derslerde drama tekniklerinden faydalanma konusunda pek çok pratik bilgi alarak öğrencilerin dikkatini toplama , özgüven kazanmaları ve aktif dinleme konularında destek almış oldular.

ISTA grubuna ve bu çalışmada emeği geçen tüm arkadaşlarımıza gösterdikleri sonsuz sabır ve titiz çalışma için teşekkür ederiz. Sayelerinde tüm öğrenci ve öğretmenlerimiz bu eşsiz deneyimden faydalandılar.