New York’ta The Chapin School adlı bir  K-12 okulu yapmakta oldukları bir şiir ve ‘mindfulness’ etkinliğini paylaştılar ve karşılıklı ürün paylaşımında bulunmaktan memnuniyet duyacaklarını ilettiler.

‘Minfulness’, son yıllarda gelişen ve değişen modern ve hızlı yaşamın insanların kendilerinden uzaklaşması, konsantrasyon gücünün azalması ve mutsuzlaşmasına sebep olmasından yola çıkarak insanı anı  yaşamaya, anda kalmaya ve ana daha çok konsantre olup insanların içsel mutluluğa ulaşmalarına yardımcı olacak bir takım teknikler sunmaktadır. 4.sınıf öğrencilerimizle yaptığımız etkinlikte öncelikle kısa bir video gösterimiyle mindfulness’ın onlara ne ifade ettiğini konuştuk. Onlardan aldığımız fikirleri tartıştıktan sonra onları konuyla ve projeyle ilgili bilgilendirdik. Bu etkinlik ile öğrencilerimizin ana odaklanması ve anı hissetmesini, sonrasında da bunu şiir ile ifade etmelerini, son olarak da yazdıkları şiiri görsel hale getirerek resimlendirmelerini amaçladık. Projenin son aşamasında öğrencilerimizin ortaya çıkarttıkları ürünleri e-mail ortamında New York’ta işbirliği yaptığımız okula gönderdik.