Öğretmenimiz Ms.Thomas’ın Pennsylvania Amerika’da ikinci sınıf öğretmeni arkadaşı Ms. Kari Maurer, kendisiyle görüşerek öğrencilerinin, dünyadaki okullar hakkında araştırma yaptıklarını belirtti. Amerika’lı öğrenciler, okumuş oldukları bir hikayeden yola çıkarak, meraklarını uyandıran sorularla bir liste yaptıktan sonra, bu soruları, Üsküdar SEV İlkokulu öğrencilerinin cevaplaması için Ms.Thomas’a gönderdiler. 4. sınıf öğrencilerimiz, okulları hakkında kendilerine sorulan soruları cevaplarken filmleri çekildi ve filme alınan sorular düzenlenerek videoya dönüştürüldü. Okulumuzun evrensellik misyonuna bağlı olarak bu projeye katılan öğrenciler, Üsküdar SEV İlkokulu hakkında kendilerine sorulan sorulara cevap vermekten ve bu proje sayesinde Amerikalı öğrencilerin, kendilerinin Türkiye’deki yaşamlarını anlamalarına fırsat vermekten büyük bir mutluluk duydular.