Özel Üsküdar SEV İlkokulu 3. sınıflar olarak fen bilimleri dersi “Maddeyi Tanıyalım” ünitesi kapsamında Beykoz Cam Ocağı’na gittik. Gezimizin ilk bölümünde öğrencilerimiz füzyon çalışmalarını yaptılar. Füzyon atölyesinde, tüm öğrencilere kare şeklinde renksiz düz cam verildi. Renkli küçük cam parçaları ile bu düz camın üzerine kendi istedikleri bir kompozisyon çalışmasını tasarladılar. Bu çalışmaları öğrencilerimizin tercihleri doğrultusunda pano ya da tabak şeklinde fırınlanmak üzere Beykoz Cam Ocağı’nda bıraktık. İkinci bölümde ise cam ustası çeşitli renklerde cam çubuklar kullanarak bize bir penguen yaptı. Bu etkinlikte boncuk yapım tekniğinin esaslarını, camın ve kullanılan diğer malzemelerin özelliklerini öğrenirken bir yandan da boncuk yapımını canlı olarak görme fırsatı yakaladık. Gezimizin sonunda Beykoz Cam Ocağı, fırınlanmış ve yassı haldeki yeşil soda şişelerini bizlere hediye etti. Öğrencilerimiz böylece geri dönüşümün ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlamış oldu. Şimdi hepimiz füzyon atölyesinde yaptığımız çalışmaların okulumuza gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.