Üsküdar SEV İlkokulu 2.sınıf öğrencileri 15 Kasım 2016 Salı günü Görsel Sanatlar dersi kapsamında İnci Eviner Retrospektifi Eğitimi gezisinde; duygu, düşünce ve izlenimlerini çeşitli görsel sanat teknikleriyle ifade etmenin yollarını kavrayıp örnek olarak gösterilen sanat çalışmalarını yorumladılar. İstanbul Modern’in düzenlediği İnci Eviner Retrospektifi, sanatçının 1980’li yıllardan günümüze uzanan yaratım sürecini biraraya getirip, Eviner’in desenden resme, videodan yerleştirmeye, fotoğraftan heykele uzanan zengin ifade arayışının gelişim ve dönüşümünü görünür kılıyor.