Kitap okumak konusunda öğrencilerin iç motivasyonunu geliştirmek, ailelerin çocukları kitap okumaya teşvik etmelerini sağlamak ve öğrencilere, kendilerinin okulun bir parçası olduğunu, okuldaki öğretmenleri ve arkadaşlarıyla bir aile olduklarını hissettirmek amacıyla; ikinci sınıf öğrencileri ve öğretmenleri, her akşam saat 19.00-20.00 saatleri arasını kitap okuyarak geçiyorlar. Sınıf arkadaşlarının, öğretmenlerinin hatta tüm ikinci sınıf öğrencilerinin o saatte kitap okuduğunu bilen öğrencilerimiz, kitaplarını ellerine alarak okuma yapıyorlar. Öğrencilerimiz bu sırada evde bulunan her bireyin (anne, baba, yardımcı, anneanne, dede, misafir…) kendisi ile birlikte okuma yapmasını sağlıyor.