Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü tarafından 13-18 Ocak 2017 tarihlerinde 8. sınıf öğrencileri ile “akran baskısı ve bağımlılıkla mücadele” konulu sınıf çalışmaları yapılmıştır.

Bu çalışmada öğrencilerin akranları ile olumlu ilişkiler kurmaları ve hayır deme becerilerini geliştirmeleri amaçlanmıştır.

Öğrenciler olumsuz akran baskısına örnek senaryolar ve durumlar belirleyerek çeşitli canlandırmalarla konuyu farklı açılardan ele almış; hayır deme becerileri ile ilgili farkındalık kazanmışlardır.