Tekerleme folklora zenginlik katan bir edebiyat türüdür. Dilin bir oyun ve eğlence aracı olarak kullanılmasına fırsat ve imkan tanır.  Ayrıca, okumaya ilgi uyandırır,  telaffuz ve okuduğunu hatırlamaya yardımcı olur.

İspanyolca öğrencileri, bazı harflerin doğru telaffuz edilmesinde karşılaştıkları problemlerini tekerlemeler yardımıyla çözerek okuma ve konuşma pratikleri yaptılar.

6. sınıf İspanyolca öğrencileri tekerleme okumalarını aileleri ile paylaşarak, öğrendikleri İspanyolca dilini eğlence eşliğinde pratiğe dökme fırsatını buldular.