4. sınıf öğrencilerimiz, Japon araştırmacı, Dr. Masuru Emoto'nun pirinç deneyine dayanan bir deney yaptı. Deney, üç aynı cam kavanozdan oluşuyordu. Pişmiş pirinç, aynı ölçüde kavanozların her birine konuldu. Kavanozlar bantla kapatıldı. Her kavanoza farklı etiketler verildi: “Sevgi”, “Nefret” ve “Yoksay”. Öğrenciler “Sevgi” kavanozunu tuttular ve “Güzelsin” gibi sözler söylediler. Aynı zamanda “Nefret” kavanozunu tutmaya ve onu incitici sözler söylemeye çalıştılar. “Sen korkunçsun” gibi. “Yoksay” kavanozuna ise hiç dokunmadılar ve onunla hiç konuşmadılar. Bilimsel yöntemi kullanarak 4.sınıf öğrencilerimiz, sekiz hafta boyunca kavanozlardaki pirinçleri gözlemlediler. Deney “Dostluk Haftası” sırasında başladı. Sonuçlar herkes için çok şaşırtıcıydı! Deneyin sonucunda, en iyisinin olumlu ilgi olduğu; bununla birlikte olumsuz ilginin bile hiç ilgilenmemekten çok daha iyi olduğu çıkarımını yaptılar.