Okulumuzun dünya vatandaşı ve uluslararası kültürlere saygılı birey yetiştirme misyon ve hedefleri ile Eko-Okullar Toyota Biyolojik Çeşitlilik Araştırma Projesi kapsamında, bir grup 4. sınıf öğrencimiz Japon Bahçeleri’ni öğretmen ve idarecileri ile ziyaret ettiler. Büyük bir misafirperverlikle karşılanan öğrencilerimiz önce origami alanında Japon savaşçısı Samuray şapkalarını Japon gazete kâğıtlarından katladılar. Sonrasında, Uzak Doğu’da 4000 yıldır benimsenen, bilgeliğin ve zerafetin oyunu olarak bilinen strateji oyunu Go’yu, İstanbul Go Okulu kurucusu, Mehmet Emin Barsbey liderliğinde oynadılar. Geleneksel matcha yeşil çay törenini özenle seyreden öğrencilerimiz çaylarını yudumlarken kendileri için hazırlanmış Dango tatlısının tadına baktılar. Son olarak, bahçeyi gezerlerken çeşitli bitkileri inceleyip, 5 Mayıs’ta kutlanan Koi- Nobori (Çocuk Bayramı) ve 2010 Türkiye’de Japonya yılı olması nedeniyle hediye edilen flamalardaki sazan balığının ne anlama geldiğini öğrendiler. Şimonoseki Hinoyama Parkı’ndaki Türk laleleri bahçesinin Emirgan Parkı’na çok benzemesinin sebebinin, buradaki lale soğanlarının 2009’da İstanbul’dan hediye edildiğini ve her nisan ayında rengarenk açan lalelerin iki ülke arasındaki sıcak duyguların simgesi olduğunu öğrendiler.