Okulumuzda Beden Eğitimi ve Fen Bilimleri dersleri öğretmenlerinin liderliğinde  “Ne işime yarayacak?” programı yürütülmektedir.  Program, öğrencilerimizin konular anlatılırken kendi kendilerine çok sordukları  “Bu konular ne işime yarayacak?” sorusuna cevap niteliğinde hazırlanan etkinliklerden oluşmaktadır. 8. sınıflarımızla gerçekleştirilen basınç ve dalış etkinliği, basınç konusunda edindiğimiz bilgilerin zamanı geldiğinde hayatımız için ne kadar önemli olduğunu göstermiştir. Etkinlikte, dalış ile ilgili kurallar anlatılırken, vurgun, deniz sarhoşluğu vb. pek çok olay demonstrasyon yöntemiyle de gösterilmiştir. Etkinlik sonunda öğrencilerimiz, basınç konusunun hayatımız için ne anlama geldiğini keşfetme fırsatı buldular.

Basınç ve dalış ile evrenin bilimsel özelliklerini keşfetmeye meraklı öğrenciler yetiştiriyoruz.