E-Twinning Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir online topluluktur. Öğrenciler ortak okullarla iletişim kurmak, işbirliği yapmak, projeler geliştirmek, paylaşmak için bu güvenli platformda çalışmalar yaparlar.  Biz de Üsküdar SEV olarak ilk E-Twinning projemize başladık.

1. sınıflarımız İngilizce kütüphane derslerinde E-Twinning platformunda ortak okulumuzla İngilizce alfabenin farklı harfleriyle başlayan kelimeleri öğrenmeye başladı. Kendi ABC kitaplarını oluşturup bu platformda ortak okuldaki arkadaşlarıyla paylaşacaklar. Bu hafta alfabenin farklı harfleri için kelimelerin resimlerini oluşturdular ve kendi animasyonlarını eklediler. Sonrasında kendi seslerini kaydederek alfabetik harf hikayelerini tasarladılar. Bu proje sayesinde hem İngilizce alfabeyi proje bazlı öğrenme fırsatı bulacak, hem de uluslararası bir platformda farklı kültürlerden öğrencilerle iletişime geçerek dili doğal ortamında kullanmanın zevkini tadacaklar.