23 Eylül tarihinde Güneş her iki kutup noktasında da görülür. Dünya'da gece ve gündüz süreleri birbirine eşit olur. Bu tarih Güney Kutup Noktası'nda altı aylık gecenin, Kuzey Kutup Noktası'nda ise altı aylık gündüzün başlangıcıdır. Kuzey Yarım Küre'de 23 Eylül Sonbahar Ekinoksu'dur.

Gezegenimizde olup biten değişimlere karşı meraklı bireyler yetiştirmeyi amaçlayan okulumuzda, yılda iki kez tekrarlanan ekinoks için Fen Bilimleri dersinde “SEVEkinoks” farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. Bu etkinlik kapsamında öğrencilerimize; bilgilendirici videolar, konu ile ilgili şarkılar ve çalışma kağıtları aracılığı ile bilgilendirme yapıldı.

Ülkemizin bulunduğu Kuzey Yarım Küre’de; 12 saat gündüz ve 12 saat gece yaşandığı bu özel günde, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz okula   “siyah-beyaz” kıyafet kombinleri ile gelerek farkındalık yarattılar.