4. sınıf öğrencilerimiz bu hafta İngilizce 2 derslerinde, Dünya Kadınlar Günü’nü kutladılar. Dünya vatandaşlığı ve kültürlerarası öğrenme  hedefimiz ışığında, öğrencilerimiz uzaya çıkan ilk Amerikalı kadın astronot Sally Ride’ı tanıma fırsatı buldular. Türk havacı Sabiha Gökçen’in konu ile ilgisi üzerine konuştular. Ayrıca öğrenciler “stereotype” kelimesinin anlamını öğrenip, bu konuda fikirlerini paylaştılar. Kadınlar ya da erkekleri böyle kalıp yargılara sokmanın neden yanlış olduğunu sorguladılar. Öğrenciler 2020 Dünya Kadınlar Günü organizasyonunun teması olan Each for Equal, cinsiyet eşitliğinin önemi ve bu konuda bizlerin yapabilecekleri ile ilgili fikir alışverişinde bulundular.