Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a giderek özgürlük ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919’un 101. yıl dönümü için hazırladığımız törenimizi büyük bir gururla sunduk. Okul Direktörümüz Saliha Aslan’ın konuşmasının ardından öğrencilerimiz günün anlam ve önemini anlatan konuşmalarını yaptılar. Atatürk’ün spora verdiği öneme istinaden öğrencilerimizin hazırladığı ‘voleybol meydan okuması’ videosu izlendi. Öğretmenlerimizin de duygu ve düşüncelerini belirttikleri videoların ardından Atatürk’ün gençlere rehberi niteliğindeki “Gençliğe Hitabe”sini okuyan 8. sınıftan bir grup öğrencimiz, Atatürk’ün açtığı aydınlık yolda ilerleyeceklerinin sözünü verdiler. Ortaokul Müzik öğretmenlerimizin hazırladığı video eşliğinde Gençlik Marşı’nı hep birlikte söyleyerek programımızı sonlandırdık.

Her koşulda coşkuyla, vatanseverlikle ve farkındalıkla bayramlarımıza sahip çıktığımızın göstergesi olan törenimizde öğrencilerimizin hazırlık ve sunumları yarınlara inancımızı tazeledi. Atatürk’ün gösterdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerleyen öğrencilerimizin bugüne dair duygu ve düşüncelerindeki minnettarlık, sevgi ve saygıyı görmek hepimizi onurlandırdı. Ulu Önder Atatürk’ün doğum gününü kutluyor, nice 19 Mayıs’ları sağlıkla, hep birlikte kutlamayı diliyoruz.