1997 yılında, çocuklarımızın fiziksel, zihinsel, ruhsal, kültürel ve akademik gelişimleri için ideal eğitim ortamları hazırlamak hedefiyle yola çıktık. Eğitime ana sınıfı ve birinci sınıf düzeyinde seksen dört öğrenciyle başlayan Özel Üsküdar SEV İlköğretim Kurumları, 1998-1999 eğitim-öğretim yılında Üsküdar Amerikan Lisesi Kampüsü'ne taşındı.

2010-2023 yılları arasında eğitim üç ayrı kampüste devam etti: Ana sınıfları 2019-2023 eğitim ve öğretim yılları arasında Koşuyolu Kampüsü'nde, 1., 2., 3 ve 4 sınıflar Beylerbeyi Kampüsü'nde, 5., 6., 7 ve 8 sınıflar ise, okulun Çamlıca’daki binasında eğitim aldılar.

2023-2024 akademik yılı itibariyle Anaokul ve Ortaokulumuz Çekmeköy kampüsünde, İlkokulumuz ise Çamlıca kampüslerimizde eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

2014-2015 eğitim ve öğretim yılında İstanbul Çekmeköy’de açılan Özel SEV Lisesi’nin (SEV Amerikan Koleji) hazırlık sınıfına; 5, 6, 7 ve 8 sınıf yıl sonu başarı puanlarının aritmetik ortalaması 75 ve üzeri olan Üsküdar SEV Ortaokulu mezunları puan sıralamasına göre doğrudan kayıt yaptırabilmektedir. SEV Amerikan Koleji ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

Fiziksel olarak ayrı yerlerde faaliyet gösterseler de tüm birimler eğitim felsefemiz ve yönetim anlayışımız altında bütünlük arz ediyor. Bu kadar farklı enstrüman ve sesten oluşan bir orkestrayı yönetmenin zorluğuna gelince; mutlu, sağlıklı, başarılı çocukların cıvıltısı her çabaya değer.