Okul çocuklar için bir eğitim kurumu olduğu kadar yaşıtlarıyla birlikte yaşadığı, büyüdüğü, sosyalleştiği ortamdır. Günlerinin büyük bir kısmını geçireceği okulu tanımak, alışmak ve içinde kendini iyi hissetmek çocuğu rahatlatacak, akademik başarısına katkı sağlayacaktır.

Anaokulu, 1. Sınıf ve Nakil Öğrencilere yönelik Oryantasyon Programı çocukların okula uyumunu kolaylaştırmayı amaçlar. Oryantasyon programı okul açılmadan önce yapılır, çünkü okuldaki ilk günlerini hiç tanımadıkları bir ortamda, yepyeni insanlarla yaşamak bazı çocuklar için strese neden olabilir.

Anaokulu, 1. ve 5. Sınıf Oryantasyon

Öğrenci ve velilere yönelik program, okul açılmadan önce öğrencilerin öğretmenlerini tanımaları, akademik takvim ve okulun fiziksel özellikleri, etkinlikler hakkında bilgi vermeyi amaçlar.

Nakil Öğrenci Oryantasyon

Okula nakil olan öğrenciler için okul açılmadan bir hafta evvel yarım günlük bir oryantasyon programı uygulanır.