SEV

Sağlık ve Eğitim Vakfı; Üsküdar Amerikan Lisesi, İzmir Amerikan Koleji, Tarsus Amerikan Koleji ve Talas Amerikan Ortaokulu mezunları tarafından kurulmuştur. SEV; Türk eğitim sisteminde önemli bir yere sahip olan Amerikan Liseleri ve SEV İlköğretim Kurumları ile sosyal sorumluluk bilincinde, yaşadığı topluma ve dünyaya saygılı, kendine güvenen, ne istediğini bilen öğrenciler yetiştirirken üstün nitelikli eğitim ve sağlık hizmetlerini yaygınlaştırmakta, yayıncılıkta ise çocuk edebiyatına yön verecek kitaplar üreterek kaliteli ve güvenilir referans yayınlara imza atmaktadır. SEV; faaliyet alanında bulunan tüm hizmetleri sürekli geliştirmek, çatısı altındaki okullarda okuyan/okumak isteyen başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrenciler için burs programlarını geliştirmek ve çağdaş dünyanın araçlarını kullanırken özünü ve değerlerini korumak vizyonuyla hareket etmektedir.

Çoğunluğu Amerikan Okulları mezunlarından oluşan Mütevelli Heyeti ve heyetin seçtiği Yönetim Kurulu tarafından idare edilen SEV'de, Mütevelliler ve Yönetim Kurulu üyeleri gönüllü olarak hizmet vermektedir. Vakıf'ta, Yönetim Kurulu'na bağlı olarak çalışan ve içerisinde mezunların da bulunduğu profesyonel kadro da SEV kurumlarının devamlılığı, gelişimi ve yönetiminden sorumlu olarak görev yapmaktadır.

SEV Misyonu

Akademik düzeyi ve sosyal bilinci ile değer katan, çok yönlü, mutlu ve evrensel bireyler yetiştirmektir.

Yaklaşımımız

Sağlık ve Eğitim Vakfı; kendisine bağlı kurumların toplumun ihtiyaçlarına duyarlı bireyler yetiştiren eğitim felsefesine ve topluma hizmeti sorumluluk olarak gören bir sosyal sorumluluk yaklaşımına sahiptir. Eğitim ve sağlık alanında verdiği tüm hizmetlerde, toplumsal yaşamın gelişmesinde katkıda bulunmayı öncelikleri arasında sayar. Bu kapsamda SEV eğitim kurumlarında, eğitimden kültüre, spordan sanata kadar her alanda proje üretebilen ve hayata geçiren sosyal sorumluluk bilinci yüksek bireyler yetişir. Ayrıca farklı alanlarda sosyal fayda yaratacak etkinlik ve projelere destek verilmektedir.

Enerji Politikamız

Sürdürülebilirlik ve çevresel etkiyi en az seviyeye indirmek için, enerji yönetimi ve verimlilik politikası çerçevesinde enerji tüketimini ve maliyetlerini azaltmayı hedefliyoruz.

Bu hedef doğrultusunda;

• Faaliyetlerimizde enerji kaynaklarını verimli kullanmayı,

• Enerji performansında sürekli iyileştirmeler sağlamayı,

• Enerji yönetimi ve verimlilik hedef ve amaçlarına ulaşmak için gerekli cihaz ve personel altyapısını sağlamayı,

• Personel yetkinliğini artırmayı,

• Enerji ile ilgili tüm yasal ve diğer şartları sağlamayı,

• Satın alınacak ürün ve hizmetler için enerji verimli teknoloji ve uygulamaları tercih etmeyi,

• Teknolojik gelişmeleri takip ederek, alternatif ve yenilenebilir enerji kaynaklarını değerlendirmeyi,

• Yeni yatırım ve renovasyon faaliyetlerinde enerji performansı ve verimlilikte iyileştirmeleri dikkate almayı,

• Enerji konusunda çalışanlarımızı, öğrenci, öğretmen ve tüm paydaşlarımızı bilinçlendirmeyi taahhüt ediyoruz.

SEV’e bağlı kurum ve kuruluşlar:

Üsküdar Amerikan Lisesi

İzmir Amerikan Koleji

Tarsus Amerikan Koleji

Özel SEV Lisesi

Özel SEV Okulları

İzmir SEV İlköğretim Kurumları

Tarsus SEV İlköğretim Kurumları

SEV Yayıncılık Eğitim ve Tic. A.Ş  (Redhouse)

Tanıtım filmini izlemek için buraya tıklayın.

www.sev.org.tr