Uluslararası Okullar Tiyatro Birliği’nin bir etkinliği olan ISTA Wiesbaden Primary School Festivali’ne dördüncü sınıflar İngilizce drama kulübünden dört öğrenci, İngilizce öğretmenleri N. Oya Balcik ve Tanya Şahin ile birlikte katıldı. Festivale 6 uluslararası okulun öğrencileri öğretmenleriyle birlikte katılırken, öğrencilerimiz akıcı İngilizceleri, drama yetenekleri, saygılı davranışları, uyumlu hareket edebilmeleri ile ülkemizi ve okulumuzu başarıyla temsil ettiler. Amerikalı aileler tarafından misafir edilen öğrencilerimiz, ev sahibi ailelerin çocuklarıyla arkadaş olup, ömür boyu sürecek dostlar edindiler

Wiesbaden şehrini festivalin konusuyla ilgili olarak gezdiler.  Festivalin başlangıç noktası şatolar, şövalyeler ve sihirli hikayelerdi. Oyunla ortaçağın büyülü atmosferini keşfederken, ne gibi hikayeler anlatabileceklerini ve bunu sahneye nasıl taşıyabileceklerini öğrendiler. Geçmişi keşfederken, günümüzle ilgili ne gibi çıkarımlar yapabileceklerinin farkına vardılar.  Bu tema etrafında toplanan birbirinden eğlenceli, duyularla ve algıyla ilgili becerilerini geliştirici grup çalışmaları yaptılar. 2,5 gün boyunca öğrendikleriyle, seyirci karşısında 30 dakikalık gösteri sundular.