Üsküsar SEV İlkokulu öğretmenleri olarak tatil öncesinde eğitimle ilgili “Monsieur Lazhar” adlı filmi izledik.

Filmler, her ne kadar başkalarının hayatıyla ilgili gibi görünse de kalbimizde, zihnimizde olanlarla mutlaka ortak noktaları buluşturur ve birlikte film izlemek ortak değerlerin oluşmasına yardımcı olur.

2011 Yılı Kanada yapımı olan “Monsieur Lazhar” filmi; bir eğitimcinin öğrencilerin psikolojisini koruma adına iletişimi, anlatma ve dinlemeyi iyileştirici bir araç olarak kullanmasını anlatıyor. Filmde  geçen önemli bir cümle hepimizi etkiledi : “Sınıf adeta ev gibidir, içinde arkadaşlık, emek ve saygı vardır.” Okul bir ev gibidir, öğretmenler olarak birlikte film izleyerek evimizi daha da bir güzelleştirdik.