Kütüphane Haftası dolayısıyla okulumuz süslendi. Pazartesi günü  bayrak törenindeki sunumla hafta içinde yapılacak etkinliklerin duyurusu yapıldı.

Tören bitiminde tüm sınıflar eş zamanlı olarak ülkemizdeki büyük kütüphaneleri ve İstanbul’daki bazı çocuk kütüphanelerinin tanıtıldığı videoyu izlediler.  Aynı gün yazar ve editör Burcu Ünsal 3. sınıf öğrencilerimizle birlikteydi.

Ankara’dan bizim için gelen yazar ve çizer  Rıfat Batur dördüncü sınıf öğrencilerimizle birlikte oldu.

Tüm hafta boyunca HOMEROOM dakikalarını kitap okuyarak değerlendirdik.

Anasınıfı öğrencilerimiz kütüphanemizi ziyaret ettiler. Kütüphaneler, kitaplar hakkında konuşuldu. “Kütüphane Kedisi Dewey” hikayesi okundu, öğrencilerimize kitap ayracı hediye edildi.

Ve Kitap Kahramanı Günü…. Öğrencilerimiz istedikleri kitap kahramanı kıyafetiyle okula geldiler, hepimiz için çok eğlenceli bir gün oldu.

Kitap stantlarımı açıldı, yeni çıkan yayınlar görüldü, alışveriş yapıldı.

Aynı gün kütüphane katında bulunan piyano sadece kitaplar için çaldı. Notalar sadece kitaplar için seslendirildi.

3. ve 4. sınıflardan kütüphanemizi en çok kullanan öğrencimizle birlikte matbaa gezisi yaptık. Bir kitabın hangi aşamalardan geçerek oluştuğunu öğrendik ve gezimzle ilgili pano düzenlendi. İzlenimlerimiz ve fotoğraflardan oluşan pano arkadaşlarımız tarafından çok ilgi gördü.

Bir Kütüphane Haftası daha güzel etkinliklerle geçti,  kitapların her zaman hayatınızda olması dileğiyle…

Kütüphane Haftası Kutlu Olsun!