Dördüncü sınıf öğrencileri olarak, Sosyal Bilgiler dersimizle bağlantılı, “Geçmişimi Tanıyorum” ünitesi ile ilgili harika bir İstanbul gezisi yaptık. Beylerbeyi Sarayı’nı, Hidiv Kasrı’nı ve Küçüksu Kasrı‘nı rehberler eşliğinde gezdik. Gördüklerimiz bizleri öyle etkiledi ki kendimizi rüyada gibi hissettik.

Cemile Sultan Korusu’nda, muhteşem bir manzara eşliğinde öğlen yemeğimizi yedik. Sonrasında yaptığımız panoramik Üsküdar turunda Kız Kulesi’ni gördük, rehberimizden hikayesini dinledik.

Geçmişimizi yansıtan bu yapıların günümüze kadar nasıl değişerek geldiğini fark edişimiz, bizim tarihimize sahip çıkmamız gerektiğini anlamamıza neden oldu.

Okula gelince dinlenirken Kanlıca yoğurtlarımızı yemek çok hoşumuza gitti.

Ortaokul öğrencisi olmaya çok az bir zaman kalan şu günlerde arkadaşlarımızla ve öğretmenlerimizle yaptığımız bu gezinin yolculuk anları ise bir başka güzeldi.