Özel Üsküdar SEV Ortaokulu 6. sınıf öğrencilerimiz bu yıl 18-22 Temmuz tarihlerinde Atina’da düzenlenen "World Scholar's Cup Global Round "a (Dünya Bilginler Kupası) katılarak büyük başarılara imza attılar. 41 farklı ülkeden 1500 öğrencinin katıldığı yarışmada Lara El Khoury, Naz Doğa Urhan ve Yasemin Kölemenoğlu'ndan oluşan kız takımımız  toplamda 16 madalya alarak kendi yaş gruplarında 2. oldular. Can Almelek ve Utku Ünlü'den oluşan erkek takımımız ise 4 madalya kazandı ve takım üyeleri bireysel başarılarılar da elde ettiler.  Hem kız, hem erkek takımımız 9-14 Kasım'da Yale Üniversitesi’nde düzenlenecek “Şampiyonlar Turnuvası”na katılmaya hak kazandılar.

World Scholar's Cup Nedir?

Dünya'da 41 ülkede gerçekleşen, "World Scholar's Cup" (Dünya Bilginler Kupası) 2007 yılından bu yana düzenlenmektedir. Organizasyonun amacı; geleceğin alim ve liderlerine global bir ortam yaratmak ve öğrencilerin farkında olmadıkları yeni becerilerini ve güçlü alanlarını keşfetmelerine olanak sağlamaktır. Ayrıca odaklanılan en önemli konu ise farklı kültürleri biraraya getirerek bugün ve geleceğe ait fikir ve durumlar üzerine münazara yaptırıp, kompozisyon yazdırmaktır.

'World Scholar's Cup turnuvasında; üç öğrenciden oluşan takımlar halinde yarışılır. Turnuva, dört temel bölümden oluşmaktadır: "The Scholar's Challange, Collaborative Writing, The Team Debate ve The Scholar's Bowl". Bu bölümlere ek olarak ayrıca bazı turnuvalarda sosyal ve akademik olarak ek bölümler de yer alabilmektedir.

Dünyanın birçok ülkesinde gerçekleştirilen bölgesel turnuvada ilk 10'a giren takımlar haziran ayının sonunda düzenlenen Dünya Turnuvası'na katılmaya hak kazanırlar. Bu turnuvada da başarılı olanlar her yıl Kasım ayında Yale Üniversitesi'nde düzenlenen "Tournament of Champions"a (Şampiyonlar Turnuvası) katılma hakkını elde ederler.