Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Birimimiz, servis şoförleri ve hosteslerine “Gelişim Dönemi Özellikleri ve Etkili İletişim Becerileri” konulu bir eğitim verdi. Öğrencilerin yaş dönemlerine göre hangi gelişimsel süreçlerinden geçtikleri, okula geliş-eve dönüş zamanlarında yaşadıkları düşünce ve duygular,  nelere ihtiyaç duydukları anlatıldı; öğrenci ve velilerimizle etkin iletişim kurma becerileri ve iletişim engelleri üzerine konuşularak örnekler verildi. Servis personeline yönelik eğitimlerimiz yıl boyunca devam edecek.