Üsküdar SEV Anaokulunda hafta boyunca yapılan etkinliklerden sonra heyecanla beklenen kostümlü Halloween Partisi Cuma günü gerçekleşti. Okul kütüphanesi süslenerek parti ortamına dönüştürüldü ve eğlenceli oyunlara ev sahipliği yaptı. Öğretmen ve öğrencilerin birbirinden ilginç kostümleri okulda renkli görüntüler oluşturdu.

İlkokulumuzda tüm sınıflarımız İngilizce derslerinde dünya vatandaşlığı ve kültürlerarasıcılık ilkelerimizi vurgulamak, farklı kültürlere saygı ve toleransı öğrenmek için “Halloween” etkinlikleri yapıp, mor, turuncu, siyah, yeşil renklerde giyindiler. Sabah okula girişte balkabaklarımız öğrencileri karşıladı. Halloween ile ilgili yeni kelimeler öğrenen öğrencilerimiz, üç boyutlu boyama sayfalarında yer alan balkabaklarına komik veya korkunç suratlar çizerek kendi jack-o-lantern’larını (balkabağı lambası) tasarladılar ve Quiver uygulamasını kullanarak tasarımlarını canlandırdılar. Bazı sınıflarda tatlı cadının kazanında olanları İngilizce yazarken, diğer sınıflarda da İngilizce şarkılar dinleyip, söylediler.

Yabancı bir dil öğrenimi, o dile ait kültürün ve geleneklerini öğrenmeyi içerir. Öğretim vizyonumuz olan “dünya vatandaşı bireyler yetiştirmek” olgusu farklı kültürleri tanımak ve onların geleneklerine saygı göstermekle başlar. Bu bilinçle ortaokulumuzda her yıl geleneksel olarak kutlanan kostüm partisi bu yılda bir birinden güzel etkinliklerle kutlandı. Öğrencilerimiz, pizza partisi sonrasında “Photo station, Pumpkin throw, Rign toss, Png Pong Toss, Secret messages, Costume judging, Shake your booty, Candy guessing” istasyonlarına katılarak harika bir vakit geçirdiler.