Felsefe onunla beslenmesini bilenler için gerçek bir besin kaynağı oluşturur.”

Galilei

ÇOCUKLARLA FELSEFE

Felsefe derslerimizde, öğrencilerin düşünme, sorgulama, eleştiri yapma, soru sorma, yorumlama, grup içerisinde ve bireysel fikir üretme, kendini ifade etme, dinleme ve konuşma becerilerini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Bununla birlikte çocuklarda var olan merakı yeşertmek, onların dogmatik ve sorgulamaya kapalı durumlar karşısında yukarıdaki becerilerini kullanmalarını sağlamak birincil hedefimizdir. Farklı fikirlerin paylaşıldığı ve düşünmeye zaman ayırdığımız derslerimizde “Sorgulayan Demokratik Çember” oluşturularak felsefi bir kavram veya problem üzerine tartışılır. Öğrencilerin tartışma adabını deneyimleyerek benimsemelerine ve farklı aktivitelerle tartışmaların pekiştirilip, çocukların kendilerini değişik yollarla ifade etmelerine olanak sağlanır.