“Ey müzik,

Sensin öğreten bize

kulaklarımızla görmeyi

ve yüreklerimizle işitmeyi.”

Halil Cibran (Lübnan asıllı filozof, yazar)

Müzik derslerimizde öğrencilerimizin müziği sevmeleri ve ilgi duymalarını, yaratıcılıklarını geliştirerek kendilerini müzik yoluyla ifade edebilmelerini, yaş grubuna uygun temel müzik yazı ve ögelerini tanımalarını, ulusal ve uluslararası müzik türlerini tanıyıp ayırt etmelerini; seviyelerine uygun çalgıları çalarak, şarkıları söyleyerek bireysel ve toplu çalma ve söyleme deneyimini yaşamalarını; bedenini müziğe uygun hareket ettirmelerini, işitsel algılarını güçlendirmelerini hedeflemekteyiz. Bu hedefler doğrultusunda öğrencilerimize 1. ve 2.sınıflarda yaptığımız toplu müzik dersleri ile temel müzik eğitimi verilmektedir.

Öğrencilerimiz 3. sınıf itibariyle kendi ilgi ve yeteneklerine göre seçmiş oldukları keman, gitar ve piyano branşlarından birine yerleştirilmektedir. 3. ve 4. sınıfta devam eden branş derslerinde, öğrencilerimizin yeteneklerini ortaya çıkartarak sergileyecekleri performans fırsatları yaratılmaktadır.