“Satranç akılla oynanır, ellerle değil.”

Renaud ve Kahn

Satranç dersimizde öğrencilerimizin odaklanma, görselleştirme, muhakeme yeteneği, analiz yeteneği, eş zamanlı ve çoklu düşünme becerilerini geliştirme hedeflenmektedir.

1.sınıflarımızdaki satranç eğitimi programımızda ilk olarak satranç oyununun tüm kuralları anlatılmaktadır. Satranç oynayabilmek için gerekli temel becerileri öğrenmek ve geliştirmek hedeflenmektedir.

2.sınıflarımızdaki satranç eğitim programımızda tüm kuralları öğrendikten ve temel becerileri geliştirdikten sonra sıra taktik ilkeler, saldırı teknikleri, taş kazanma, oyun sonu hesaplama yöntemleri ve konumsal oyun analizlerini öğrenmek ve geliştirmek hedeflenmektedir.

SEV CHESS DAY

2017-2018 eğitim yılında başladığımız turnuva, ilk olarak 15 Nisan 2017’de yapılmıştır. Okul içinde seçmeler yapılarak her yıl satranç turnuvamızı gerçekleştirmeye devam etmekteyiz.