“İyilik insanın yüreğinden gelir. Tüm insanlar iyi doğarlar.”

Konfüçyüs (Çinli düşünür)

SEV Okulları'nda Toplum Hizmeti bir gelenektir. Bizler de ünlü düşünür gibi insanların iyilikle doğduğuna inanır, çocuklarımızın içindeki iyilik tohumlarını beslemeye çalışırız.

Ötekiyle yaşamaya, sosyal farklılıkların farkına varmaya, toplum içindeki rol ve sorumlulukları tanımaya, taşımaya küçük yaşta başlar; ömür boyu vicdanımızla bizi karşı karşıya getiren birçok sınavdan geçeriz. 1. sınıftan başlayan toplum hizmeti çalışmaları öğrencilerimizi bu sınavlara hazırlamayı amaçlar.

Her seviyede sınıf düzeyinde ve öğretmen rehberliğinde katıldıkları çalışmalarla öğrenciler, toplum hizmetinde bulunacakları bir alan belirler, bu alandaki ihtiyacı tanımlar, ihtiyacı karşılayacak kaynaklar için yaratıcı fikirler üretir, proje geliştirir, projeyi gerçekleştirir ve nihayet emeklerinin sonucunda bir şeyin daha iyiye doğru evrildiğini yaşayarak öğrenirler.

Okul olarak yaptığımız toplumsal hizmetlerin detaylarını haber duyuru arşivimizde bulabilirsiniz.