“Dünyada her şey için; uygarlık için, hayat için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir; fendir.”

Mustafa Kemal Atatürk

Fen Bilimleri dersinde Milli Eğitim müfredat programı kazanımlarının yanında bilimsel süreç becerilerini geliştirecek nitelikte dersler tasarlanır ve uygulanır. Öğrencilerimizin gözlem, deney yapma, yorum yapıp sonuç çıkarma, çıkarılan sonucun başka gözlem ve olaylarda kullanılması gibi bilimsel yöntem basamaklarını kullanılması desteklenir.

Fen Bilimleri Programımızla öğrencilerin aşağıdaki bilgi ve becerileri edinmeleri hedeflenir:

• Astronomi, biyoloji, fizik, kimya, yer ve çevre bilimleri ile fen ve mühendislik uygulamaları hakkında temel bilgiler kazandır,
  • Doğanın keşfedilmesi ve insan-çevre arasındaki ilişkinin anlaşılması sürecinde, bilimsel süreç becerileri ve bilimsel araştırma yaklaşımını benimseyen bu alanlarda karşılaşılan sorunlara çözüm üretmek,
  • Günlük yaşam sorunlarına ilişkin sorumluluk alınmasını ve bu sorunları çözmede fen bilimlerine ilişkin bilgi, bilimsel süreç becerileri ve diğer yaşam becerilerinin kullanılmasını sağlamak,
  • Fen bilimleri ile ilgili kariyer bilinci ve girişimcilik becerilerini geliştirmek,
  • Doğada ve yakın çevresinde meydana gelen olaylara ilişkin ilgi ve merak uyandırmak, tutum geliştirmek,
  • Bilimsel çalışmalarda güvenliğin önemini fark ettirerek güvenli çalışma bilinci oluşturmak,
  • Sosyobilimsel konuları kullanarak muhakeme yeteneği, bilimsel düşünme alışkanlıkları ve karar verme becerileri geliştirmek,
  • Evrensel ahlak değerleri, millî ve kültürel değerler ile bilimsel etik ilkelerinin benimsenmesini sağlamak,

Derslerimiz;  iPad, Smart Board ve çeşitli web araçları kullanılarak geleceğin liderlerini yetiştirmenin bilinciyle küresel ve yerel ölçekte oluşan çevre, sağlık, gıda vb. problemlerin çözümü için fikir ve model üretmelerini sağlayacak şekilde  oluşturulmaktadır. Ayrıca, farklı yeteneklere, öğrenme stillerine sahip öğrencileri kapsayacak şekilde derslerin işlenmesi amaçlanmaktadır.

Akademik mükemmeliyet ilkemiz doğrultusunda, TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına katılım sağlanır. Person of Science Bilim Söyleşileri, Ne İşime Yarayacak? Programı, STEM&Science Tech Programı bölümümüzün başlıca etkinlikleri arasındadır. Her yıl geleneksel olarak,  Arcihtect Sinan & Da Vinci Challenge Day ve International Day of Women and Girls in Science Day   düzenlenir.