Prof. Dr. Feryal Özel bugün okulumuzda konuğumuzdu.

Bilim çevrelerinin yakından tanıdığı Feryal Özel Üsküdar Amerikan Lisesi mezunu,  NASA’nın başarılı Astrofizikçisi ve şu an Arizona Üniversitesi Fizik bölümünde profesör olarak çalışmalarını yürütmektedir.

Kendisi ünlü fizikçi Albert Einstein, matematikçi John Nash gibi dünyanın en tanınmış bilim insanları ile birlikte 20 kişilik “Büyük Fikirler” listesine adını yazdırmasından dolayı “Dünyanın En Zeki Kadını” olarak anılmaktadır.

Feryal Özel bugün 7. ve 8. Sınıf öğrencilerimizle yaptığı sohbette nötron yıldızları ve karadelikler  hakkında çok çarpıcı ve ilginç bilgiler paylaştı. Öğrencilerimizin ilgi ve merakını uyandıran bu konuşma çok verimli geçti. İnanıyoruz ki Feryal Özel inanılmaz ışığı ile bir çok genç beyinde bir aydınlanma yarattı. Kendisine bizlere yaptığı katkılardan ve davetimizi geri çevirmeyip,  oldukça yoğun programında, bizi ziyaret ettiği için sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.