Açılımı International Schools Theatre Association olan ISTA, uluslararası okulların tiyatro birliğidir. Bu kuruluş her yıl ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde, farklı tarihler ve ülkelerde festivaller düzenleyerek, gerek öğrencilerin, gerekse öğretmenlerin en iyi tiyatro eğitimini almalarını sağlar. Yedinci sınıflar İngilizce drama kulübünden 19 öğrenci, 5-9 Mayıs 2016 tarihinde, İngiltere’nin Cornwall bölgesinde, Eden Project’te gerçekleşen Ortaokul ISTA Festivaline katılarak, akıcı İngilizceleri, drama yetenekleri ve saygılarıyla okulumuzu ve ülkemizi en iyi şekilde temsil ettiler.

Kendilerini kutlarız.

Festival sırasında, Eden projesi’nin başlangıç noktasının, yaratıcılık ve bir vizyon yaratma arzusundan doğmuş olduğu fikrinin üzerinde duruldu ve çalışma atölyelerinde bu düşünce üzerinde çalışıldı. Sanat ve bilim nasıl birlik olup, içinde yaşadığımız dünyayı daha iyi anlamamızı sağlarlar? 2,5 günlük çalışmanın sonucunda, festivale katılan 112 öğrenci 30 dakikalık bir performans sergileyerek, izleyenleri derinden etkilediler.