Güvenliğin çok önemli olduğu düşüncesinden yola çıkarak öğrencilerimizde afet bilinci ve afet anında doğru davranış geliştirmek amacıyla ülkemizin alanında en profesyonel kuruluşlarından olan AKUT derneği seminer biriminden gelen temsilciler tarafından ortaokul öğrencilerimiz ve tüm Üsküdar SEV öğretmenlerine farklı seanslarda Deprem Bilinçlendirme Semineri verildi. Eğitimciler, deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası yapılması ve yapılmaması gerekenlerle ilgili önemli bilgiler verdiler. Deprem anında kapalı alanlarda uygulanması önerilen Yat-Korun-Tutun tekniği uygulamalı olarak gösterilirken açık analarda deprem ile karşılaşılması durumunda uygulanabilecek Çök-Kapan tekniği de anlatıldı. Etkinliğin sonunda, öğrencilerimizin bu seminerde öğrendiklerini evde ailelerine anlatmaları da tavsiye edildi.