8.sınıflar İngilizce derslerinde Freak the Mighty kitaplarının bölümlerini arkadaşlarına öğretme çalışması yaptılar. Her grup kendi payına düşen bölümü anlatarak sınıf iklimi yaratma, toplum içinde hitabet yeteneği, karşılıklı saygı göstererek öğretmen ve öğrenci olmayı modellediler. Romanın sonunda ise üçlü gruplar halinde kitabın izlenimlerini yansıttıkları resimsel ifadeler ve yazılar yazarak çalışmalarını tamamladılar. Kendi yaşıtları iki öğrencinin dostlukları onlarda güzel bir tat bıraktı.