Üsküdar SEV Ortaokulu öğrencileri, sınıflarda bulunan smartboard’larda yazı yazmada kullanılan kalemlerin her ay belli bir miktarda çeşitli nedenlerle bozulduğunu veya kaybolduğunu, sürekli yeni kalem setleri alınması gerektiğini tespit ettiler. Bu sorunun çözümü için yenilikçi bir yaklaşım geliştiren öğrencilerimiz, NASA’nın uyguladığı yöntemle örnek bir proje hayata geçirdiler ve akıllı tahtalarda kullanılan kalemleri kendileri ürettiler. Maker Kulübü öğrencilerinin, STEM atölyesinde 3D printer ile tasarladıkları kalemler, organik plastikten yapıldığı için çevre dostu özellik de taşıyor.