Üsküdar SEV Ortaokulu Fen Bölümü tarafından her sene organize edilen Bilim İnsanı Seminerimizin bu yılki konuğu Dr. Naşide Gözde Durmuş idi. 4 Ocak 2018 Perşembe günü 7 ve 8. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşen seminerimiz canlı olarak da yayınlandı. Dr. Durmuş, hayat hikayesi, nasıl bilimle uğraşmaya başladığı ve şu anda üzerinde çalıştığı projelerinden bahsederek bilime ilgi duyan öğrencilerimiz için ilham kaynağı oldu.

Buraya tıklayarak seminerin videosunu izleyebilirsiniz.

Dr. Naşide Gözde Durmuş Kimdir?

2007 yılında ODTU Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünü bitirdikten sonra yüksek öğrenimi için Amerika’ya gitti. 2013 yılında Brown Üniversitesi’nde biyomedikal mühendisliği doktorasını bitirdikten sonra Stanford’da doktora sonrası çalışmalarına başladı. Bilim insanı ve genetikçi. Dr. Durmuş'un araştırmaları, nano ve mikro teknolojilerin kanser ve antibiyotik direnci gibi dünyayı tehdit eden sağlık problemleri üzerine uygulamaları üzerine yoğunlaşmaktadır.