Üsküdar SEV Ortaokulu öğrencileri, bölgesel anlamda 500 öğrenci, uluslararası ayağında 50‘den fazla ülke ile 2500 öğrenciye ulaşan World Scholars Cup (Dünya Bilginler Kupası) isimli turnuvaya ilk kez 2017 yılında katılarak başarılarla dolu bir yola çıktılar. İlk yıl,  6 kişi ile başladığımız bu akademik yarışmaya bu yıl 12 kişi ile katılan okulumuz, kupalarına yenilerini ekledi.

Şampiyonlar Turnuvası, tüm uluslararası yarışmaları geçenler arasında başarılı olan 3500 öğrenciye ulaşmaktadır. Öğrencilerimiz gerek takım gerek bireysel anlamda başarılarıyla okulumuzu en başarılı şekilde temsil etmekte, madalyaları ve kupaları ile bizleri gururlandırmaktalar. Kendileri de bu eşsiz deneyimleri sayesinde vizyonlarını geliştirmekte, özgüvenlerini yükseltmekte ve küresel vatandaş olmanın hazzını yaşamaktalar.

Toplamda yaklaşık 60 ülkeden öğrencinin katıldığı Bilginler Kupası çok çetin bir rekabet sonucu belirlenen öğrencilerden oluşmakta; genel kültür ve yüksek İngilizce seviyesi gerektiren bu yarışmanın dört bölümü bulunmaktadır. Bunlar, kompozisyon yazma yeteneklerini sergileme aşaması, takımlar arası münazara, WSC materyallerinin ölçüldüğü test ve hızlı cevap vermeli aşamalardır.  Bu turnuva elemeli sistemle üç aşamadan oluşmaktadır. Bölgesel seçmelerde başarılı olanlar,  ‘global’ olarak adlandırılan aşamaya katılmaya hak kazanmakta, son etaba varanlar ise şampiyonların katıldığı Yale Üniversitesi’ndeki yarışmaya katılmaktadır.

Üçer kişiden oluşan takımlarla tüm aşamaları geçen Üsküdar SEV öğrencileri, yine Yale Üniversitesi’ne gittiler. Turnuvaya katılan 7 ve 8. sınıf öğrencilerimiz, kazandıkları madalyalarla okulumuzu gururlandırmaya devam ettiler. Toplamda 17 altın ve 24 gümüş kazanan ve tam 1 yıl süren bu zorlu maratona büyük bir özveri, azim ve gayret ile çalışan WSC Takımımızı gönülden tebrik ediyor, uluslararası yarışmalardaki başarılarının devamını diliyoruz.