SEV ORBIT Lego-Robotik Takımımız, “Uzay Serüveni” temasıyla Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen 15. Sezon Türkiye Turnuvaları’na, 17 Şubat 2019 Pazar günü, Kocaeli Üniversitesi’nde katıldı.

Turnuva gününe kadar yoğun bir öğrenme süreci yaşayan öğrencilerimiz, astronotların uzayda yaşayabilecekleri can sıkıntısı sorunu için geliştirdikleri çözüm önerilerini sundu. Turnuva alanındaki diğer takımları ziyaret ederek onlarla paylaşımlarda bulunan, birlikte eğlenceli vakit geçiren ve çeşitli oyunlar oynayan öğrencilerimiz, gün boyunca, proje, öz değerler ve robot performansı gibi sunumlara katılarak süreç boyunca edindikleri bilgileri jürilerle paylaştı.

Turnuvaya hazırlık sürecinde tam bir ekip çalışması gerçekleştiren, araştıran, sorgulayan, öğrendikleri bilgileri toplumun yararı için kullanan, iş birliği içinde görev ve sorumlulukları paylaşan SEV ORBIT Takımımız, turnuvadan “Aslan Koç” ödülü ile döndü.